Data collection for better public transport networks and operations aligned with local spatial planning

Date: 27.06.2024
By: OPTI-UP
A térben és fenntarthatóbb közösségi közlekedési hálózatok különböző eszközök felhasználásával fejleszthetők ki erre a célra. A városok specialista tehetnek a hálózat- vagy útvonal-optimalizálás javítása érdekében (vagy Eszék és Paks-választ tranzit biztosítására a városkörnyéki és városi területek Modena és Grosuplje) összekapcsolására, vagy alternatív, alternatív kibocsátású üzemanyagok (pl. Pécs és Český Krumlov).

A legfontosabb pontok

A fentiek legfontosabb pontja az egyes érintett városok övezeti térképeinek áttekintése. Ez adja a tömegközlekedés és a várostervezés kapcsolatának alaptényeit. És nevezetesen rámutat a fejlesztés módjaira.

A fejlesztés pontos módja a közösségi közlekedési hálózat működésének elemzésén alapul. A legfontosabb szempontok itt a következők: a térbeli demográfiai adatok, a közösségi közlekedés működési mutatói, a tömegközlekedési igény, a tömegközlekedés pénzügyi mutatói és magát a közösségi közlekedés tervezését kell megfigyelni és elemezni.

Ha mindez megtörtént, akkor a legjobb gyakorlatok segítik a tervezési folyamatok további harmonizációját a városi (térbeli) és a közösségi közlekedési felhasználások szorosabb összhangja érdekében.

Az OPTI-UP partnerség 2024. július végéig kidolgozza a fenti komplex helyzetelemzést. Ezt követően esedékes a projektszintű és közép-európai vonatkozású megállapítások levezetése. 

További információért látogasson el hivatalos weboldalunkra, vagy kövessen minket a LinkedIn-en.