Tanulmányúti a Steirisches Vulkanland-ban

TANULMÁNYÚT AUSZTRIÁBAN

A Steirisches Vulkanland (SVL) és annak elődje 1995 óta vezeti a regionális fejlesztési folyamatot. 32 közösség társulásaként, valamennyi polgármesterrel, a tartományi kormány legtöbb regionális képviselőjével, valamint a kamarák és a regionális szövetségek vezetőivel mint annak legitim tagja képviseli a régiót, hiszen a régió lakossága és érdekelt felei széles körben elfogadják. A regionális hálózatok ma már több mint 400 vállalkozást és több mint 100 önkéntes egyesületet foglalnak magukban, amelyek tevékenységében a kulturális örökség közvetlenül kapcsolódik az SVL-hez. Ezen kívül, a „Steirisches Vulkanland” regionális márka kiváló hírnévvel rendelkezik. A helyi lakosság 97% -a ismeri. Ez a magas elismertség és elfogadottság, valamint a széles körű hálózatok és a politikusok és az érdekelt felek közvetlen bevonása lehetővé teszik az SVL számára, hogy hatékonyan és fenntartható módon vonjabe a projekteket és az elért eredményeiket, hogy konkrét tevékenységeket és beruházásokat indítson, valamint javítsa a regionális politikát és a döntéshozatali folyamatokat.

                                                                                    1

Ráadásul, a Stájer Vulkanland Ausztria egyik legérintetlenebb turisztikai célpontja. Kellemes, pontosan jelzett tematikus túraútvonalak vezetik a látogatókat a varázslatos tájon. A regionális specialitások, különösen a házi stájer sütőtökmagolaj megkóstolhatóak az étteremben. Az SVL volt az egyik első olyan régió, amely felismerte saját szellemi kulturális örökségét mint a helyi fejlődés fő forrását, az emberek képességeinek és kompetenciáinak tartós felértékelését és elősegítését a gazdagodás és az életminőség javítása érdekében.
  

                                                                                    2
Az Interreg Közép-Európa ARTISTIC projekt részeként láthatóvá válik az európai régiók kulturális sokszínűsége.

A kultúrák közötti párbeszéd előmozdítása, valamint a tapasztalatok és ismeretek cseréje akkor válik sikeressé, ha lehetővé tesszük a találkozásokat.

2019. szeptember 5-6-án az ARTISTIC projektpartner – a Vulkanland - üdvözölhette a projekt partnereit Szlovéniából, Magyarországról, Olaszországból és Ausztriából, megmutatta a „kiválósági helyeket” és találkozott olyan emberekkel, akik nagy odaadással és szenvedélyesen dolgoznak a kulturális örökség megőrzéséért.

Az egyik fontos visszajelzés a résztvevőktől:
“Nagyon köszönjünk mindent! Igen érdekes látogatáás volt. Lehetőségünk nyílt olyan erős nőkkel és férfiakkal találkozni, akik kompetensek és lelkesek a projektjeikkel kapcsolatban. Hamarosan újra találkozunk!”

                                                                                    3